After School Evokid Timisoara

EvoKid un Altfel de after-school

floral-decor

Cum s-a nascut EvoKid?

Numele meu este Cristina Miculete si sunt trainer de dezvoltare personala de aproape 10 ani, sunt mama, instructor de yoga autorizat pentru copiii precum si specializata pe filozofie pentru copii prin studii postuniversitare si vreau sa iti fac o marturisire.

Atunci cand eu am fost copil am resimtit enorm de mult lipsa de ghidare atat din partea scolii cat si din partea parintilor. Am avut lacune in increderea de sine mult timp, am avut lacune in a intelege  de ce nu pot sa imi urmez vocatia si ceea ce imi place sa fac, am avut multe framantari interioare ca adolescenta si mai apoi ca studenta. Este adevarat ca la un moment dat am inceput drumul catre cunoastere de sine, evolutie personala si am reusit sa repar o parte din lucrurile care datorita mediului in care am fost expusa, modelelor din preajma mea, lipsa mea de intelegere de sine atunci cand am fost copil m-au facut sa sufar.  Mi-am promis ca atunci cand voi ajunge la un echilibru nu voi urma acelasi model ci voi transmite copiilor modele sanatoase , principii sanatoase, voi ghida copilul catre implinirea personala astfel incat sa ajunga adultul  echilibrat. Si acum imi urmez aceasta  chemare.

Ce este EvoKid?

Programul EvoKid s-a nascut din dorinta de a ajuta copiii de varsta scolara sa isi dezvolte abilitatile necesare pentru a avea o viata echilibrata personal si profesional in viitorul lor de adulti.

Generatiile de astazi sunt fructul scolii de ieri, insa generatiile de maine sunt fructul educatiei de astazi, iar educatia de astazi nu mai presupune doar scoala. Scoala dezvolta un set de abilitati importante insa nu mai are timp sa se ocupe de inteligenta emotionala a copiilor, de formarea de obiceiuri sanatoase, de invatare vocationala de a dezvolta gandirea copiilor pe langa capacitatile lor de memorie. Asadar Evokid vine sa completeze scoala oferind toate acestea.

Ca parinte esti cumva dator sa iti incurajezi copilul catre evolutie, catre a-si descoperi toate resursele pe care le are, spre a-si dezvolta abilitatile necesare astfel incat sa cunoasca implinirea personala si profesionala. Cu totii cred ca ne dorim fericirea copiilor nostrii.

Programul Evokid este astfel un altfel de after-school, un after school in care copii vor face temele cu ușurintă abordarea lor fiind asociata cu joaca, susținere reciproca, ghidare din partea coordonatorului si pe langa vor capata un set nou de abilitati care ii vor ajuta pe tot parcursul scolii si in viata de adult. Programul EvoKid se adreseaza copilului care isi doreste sa devina adultul echilibrat, copilul care are sau vrea sa isi dezvolte aptitudini care sa il faca sa reuseasca in viata, copilului care isi exploreaza toate resursele pe care le detine si le foloseste pentru performanta. Bineinteles toate acestea au loc respectand valoarea principala a copilului, Jocul. Jocul este modalitatea prin care copiii invata cel mai bine si pentru noi este extrem de important sa ne amintim asta.

Scoala da posibilitatea copiilor sa asimileze multe cunoștințe diferite care uneori copleșesc prin volum, e adevarat si tocmai de aceea EvoKid își aduce aportul la stimularea dorintei de a invata a copiilor, motivandu-i sa descopere si sa cunoasca, sa inteleaga cum aceste cunostinte ii ajuta in viata de zi cu zi.

Copilul EvoKid este copilul fericit, intelligent si echilibrat!

Ce include EvoKid:

I.TRANSPORT DE LA SCOALA CU MIZROBUZ PANA LA LOCATIA SATYA CENTER

II.PRANZUL PRIN SERVICII DE CATERING

III.SUPRAVEGHERE SI GHIDARE

IV.ACTIVITATI PENTRU DEZVOLTAREA DE ABILITATI

 

Activitati de dezvoltare abilitati

1. FILOSOFIE PENTRU COPII

Filosofia pentru copii este un domeniu relativ nou in Romania ca si concept si presupune dezvoltarea gandirii:

a) Gandirea creativa –  presupune conexiuni si relationari intre elemente diverse precum si sugestii bazate pe comparatii, exemple, criterii de clasificare, alternative, etc.

b) Gandirea colaborativa – presupune a raspunde, a comunica si a sustine. Pornind de la ideile celorlalti vom da forma unei intelegeri comune si unor scopuri comune.

c) Gandirea empatica presupune ascultare si concentrare precum si apreciere.Ii invatam pe copii sa isi arate interesul pentru anumire lucruri si de asemenea sa fie sensibili la experientele si valorile celorlalti oameni.

d) Gandirea critica presupune chestionarea, interogarea precum si rationalizarea sau evaluarea. Copiii invata sa caute sensul lucrurilor, sa caute dovezile pentru ideile lor, sa gaseasca motive, distinctii si judecati valide.

In scoala gandirea se invarte in jurul profesorului in schimb in filozofia pentru copii, profesorul nu mai este singur in centru, se creaza un spatiu de invatare in grup in care toti participantii sunt antrenati intr-un mod non competitiv.

Plecand de la stimuli precum fotografii, povesti, jucarii, flori, filme discutiile pornesc abordand temele principale filosofice, stimuland gandirea impreuna. Copiii invata sa isi puna intrebari legat de subiecte precum, prietenie, frumos, generozitate, identitate, contributie sociala si multe alte teme, invata sa vorbeasca dar sa si asculte, invata sa faca observatii si sa ii respecte pe ceillati, invata sa ofere argumente si sa se gandeasca la categorii care le includ ideile. In linii mari invata sa gandeasca corect, eliberandu-si gandirea de presupozitii, de idei predefinite, castigand astfel o gandire originala si clara.

2.YOGA PENTRU COPII

Cand sunt mici copiii dau dovada de o flexibilitate crescuta. Pe masura ce se dezvolta si datorita lipsei miscarii aceasta scade. De asemenea ei au o capacitate imaginativă extraordinara si sunt empatici din nastere. Ei practica intr-un fel yoga deja indeplinind fara sa vrea unele din principiile de baza in Yoga. Asa ca de ce sa nu incerce aceasta activitate care ii duce la autocontrol, autoeducație, disciplina, echilibru mental, răbdare, capacitate crescută de concentrare, intr-un cuvânt o construire a caracterului care sta in mâinile lor.

Yoga ii invata pe copii să facă posturi care să îi ajute să rămână încrezători, puternici, echilibrati, și sănătoși în timp ce se distrează. Yoga propune miscare cu sens, terapie, relaxare și lecții valoroase.

Yoga pentru copii este o poveste frumoasă despre echilibrare emotională și bucurie a mișcării. Se îmbină jocul si povestea, poezia și cantecul, sunetele si tăcerea într-un mod fascinant pentru cei mici.

Clasele de yoga dau ocazia copiilor sa invete sa respire corect, sa faca miscare, sa se distreze intr-un mediu jucaus si care le aduce beneficii. Ii ajuta pe copii sa isi stabileasca obiceiuri sanatoase pentru viitor, le da posibilitatea copiilor sa isi dezvolte o atitudine pozitiva, mareste flexiblitatea si ajuta la stabilirea unei posturi corecte. Contribuie la dezvoltarea abilitatilor de cooperare si relationare.

Beneficii practicand yoga:

1) Yoga mentine flexibilitatea si intareste corpurile aflate in crestere

2) Sporeste capacitatea de concentrare

3) Creste stima de sine

4) Invata constientizarea momentului prezent

5) Cultiva o stare relaxata si de pace pentru minte si corp

6) Ofera unelte pentru managementul stresului

7) Sporeste creativitatea si imaginatia

8) Incurajeaza interactiunile armonioase cu ceilalti

9) Sporeste constientizarea propriului corp

10) Invata disciplina si responsabilitatea

Mai mult decat atat, yoga pentru copii ajuta la construirea unui caracter frumos bazat pe principiile yoga catre o viata armonioasa. Formandu-ti de mic o harta mentala si sufleteasca dupa care sa traiesti frumos si armonios, te va ajuta mult in viata.

  1. INTELIGENTA EMOTIONALA

Un fond emotional echilibrat este ceea ce te face sa gestionezi situatiile de viata pe care le traversezi, fara a fi coplesit, fara anxietate si fara agresivitate asa cum studiile au demonstrat-o.

Copiii invata sa isi identifice propriile emotii dar si pe ale celorlalti, invata sa isi acceseze resursele emotionale de care au nevoie  pentru a rezolva problemele cu care se confrunta.

Cateva beneficii de care copiii beneficiaza mai tarziu in viata dezvoltandu-si abilitatile de inteligenta emotionala:

  1. Relatii interpersonale puternice prin dezvoltarea empatiei. Copiii care sunt capabili sa vada lucrurile din diferite perspective vor fi adulti flexibili, draguti si placuti.
  2. Abilitati de rezolvare a problemelor. Intelegand oamenii si analizand situatiile corect duce  la  a lucra eficient cu alti oameni ceea ce se traduce in performanta la locul de munca.
  3. O bucurie de viata mai mare. Toata lumea traieste experiente suparatoare in viata dar fiind inteligent emotional inveti sa faci decizii mai bune, sa inveti din experientele mai putin placute si sa fii multumit cu viata ta in general intelegand lucrurile din alta perspectiva.
  4. Abilitati de a gestiona mai bine stresul. Inteligenta emotionala ajuta la sanatatea mentala a copilului care duce la reducerea stresului. Printr-o minte sanatoasa copilul gestioneaza mai bine stresorii psihologici.
  5. Statisticile arata ca 90% dintre oamenii care sunt inteligenti emotional au rezultate mai bune in profesie, asadar drumul carierei lor va fi mai performant.

4. MUZICA , DANS SI CREATIVITATE

ECHIPA EVOKID

Cristina Miculete
Cristina Miculete

Initiatoare a programului EVOKID, absolventa consiliere filosofica si filosofie pentru copii, trainer dezvoltare personala, instructor de yoga pentru copii si adulti – va coordona activitatile de yoga pentru copii, inteligenta emotionala si filosofie pentru copii. Cristina este pe drumul evolutiei personala de 10 ani si a organizat nenumarate evenimente de training  cu copiii si adulti in acest domeniu. Activitatile de yoga pentru copii, inteligenta  emotionala si filosofie pentru copii vor da ocazia acestora sa deprinda noi aptitudini, sa isi exploreze resursele interioare si sa le maximizeze pentru a ajunge la un echilibru interior, pentru a avea rezultate performante in tot ceea ce fac si pentru a relationa armonios cu ceilalti.

LIVIA MATEIAS
Livia Mateias

Atelier de creativitate cu Livia Mateiaș.

Marțea creativă propune copiilor o abordare a învățării prin joc, creativitate și artă. Livia Mateiaș, artist vizual cu o expriență deosebită în domeniu, va oferi cursuri creative pentru a deschide sufletele copiilor spre culoare, experiment, bucuria creației și nu numai. Livia va oferi cursuri interactive de desen, pictură, tehnici de imprimare, modelaj și ilustrație. Le va vorbi despre bazele fotografiei și ale imaginii estetice. Îi va învăța să privească o lucrare de artă și să încerce să înțeleagă ceea ce se ascunde în spatele acestuia, oferindu-le șansa să interpreteze singuri ceea ce văd și să tragă propriile concluzii. Astfel vor avea ocazia să descopere creații ale unor artiști celebri, contribuind la dezvoltarea culturii generale și a sensibilității estetice. Vom avea zile în care copiii vor avea ocazia să deseneze folosind tableta grafică digitală, fiind astfel inițiați și în posibiltățile artei digitale. Livia le va vorbi de asemenea despre spațiu, astronomie și poezie, oferind copiilor teme variate la fiecare curs. Abordarea fiind una colaborativă, copiii vor învăța să lucreze în echipă, să își gestioneze timpul și să aprecieze contribuția fiecăruia în grup. Abilitățile deprinse vor contribui la o dezvoltare armonioasă a copiilor, oferindu-le posibilități de autocunoaștere prin experiment și poate chiar găsirea unui drum în viață prin înțelegerea propriilor pasiuni și talente. Curajul, inovația și creativitatea vor deveni stări naturale prin care cei mici vor putea să-și exprime propria voce și propria personalitate. Ocazia de a cunoaște și a lucra cu un artist vizual, care acționează în mediul cultural artistic poate deveni o sursă de inspirație și motivație pentru copii.

GRATIELA
Prof. Grațiela Bejinaru

Grațiela este absolventă a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, specializarea: Canto Clasic și instrument : Flaut , și a Școlii Populare de Artă Tg-Jiu , specializarea : Canto Popular și instrument : Nai . A participat la masterclass-uri de Flaut, Canto Clasic, de Ansambluri Corale și la cursuri de diferite genuri muzicale : Folclor, Clasic, Jazz, Muzică Ușoară.

Grațiela va oferi cursuri de cunoaștere a muzicii atât vocală cât și instrumentală. Copii vor descoperi notele muzicale , vor învăța să cânte în cor, vor audia instrumente ca Pian , Flaut, Nai. Abilitățile deprinse din activitatea muzicală vor dezvolta personalitatea copiilor prin susținerea și încurajarea exprimării artistice. Acest tip de activitate accelerează procesele intelectuale, dezvoltă gândirea logică și memoria, încurajează socializarea, creativitatea și imaginația copiilor, oferindu-le posibilități de a-și descoperi talente și pasiuni, poate chiar și un drum către o carieră muzicală.

DIANA SUCIU
Diana Suciu

Miscare, dans si voie buna alaturi de Diana Suciu

Diana Suciu este balanță și iubeste dansul. Este o persoană curioasă, echilibrată, plină de energie și dragoste de viață. Îi place să învete lucruri noi, să cunoasca lumea cu obiceiurile ei prin cărți și călătorii, este pasionată de tehnologii noi, energie, natură, design și psihologie si ne spune asa:

Ce iti poti dori mai mult decat o petrecere in mijlocul saptamanii? O petrecere in care toata lumea sa se simta bine si sa se dezvolte prin muzica si dans. Dansul este mai mult decat miscare, el ne invata sa fim disciplinati si sa urmam ritmul muzicii. Tot el ne invata despre corpul nostru, care sunt partile lui si cum sa coordonam mainile si picioarele. Un salt si o pirueta nu sunt simpli pasi de dans, ele ne ajuta in gasirea si mentinerea echilibrului. Coregrafia disciplineaza ordinea, memoria si orientarea in spatiu. Dansul in pereche sau in grup ne invata sa fim altruisti, mult mai atenti la persoanele din jurul nostru si la efectul actiunilor noastre in exterior, ne ajuta in comunicarea si interactionarea cu alte persoanea. Prin dans invatam geografie, istorie, religie si multe alte parti ce formeaza o cultura. Sanatatea dansului nu se vede doar la exterior, ci si interiorul se elibereaza de blocaje si incarcari. Creativitatea este si ea pusa la incercare dupa ce cunosti pasii de baza si te lasi in voia muzicii. Muzica, de asemenea, primeste o noua dimensiune inteleasa prin prisma dansului. Ziua de miercuri promite toate acestea si nu numai: coregrafii cunoscute care sunt dansate la toate petrecerile, stiluri de dans diferite pentru toate gusturile si sansa de a-ti gasi un nou limbaj de exprimare.

Structura Activitati Pe Zile

Lunea ganditoare:

Timpul petrecut va include jocuri care vor stimula gandirea de-a lungul intregii zile precum si atelierul de Filozofie pentru copii coordonat de Cristina Miculete, consilier filozofic.

Martea creativa:

Timpul petrecut va finclude jocuri care vor spori creativitatea precum si atelierul de creatie coordonat de Livia Mateas, artist si graphic designer.

Miercurea muzicala

Timpul petrecut va indemna la muzica si dans pe langa atelierele de muzica si de dansuri coordonate de Gratiela Bejinaru si Diana Suciu

Joia emotiilor:

Timpul petrecut va incuraja copiii la explorarea emotiilor si atelierul de inteligenta emotionala.

Vinerea distractiva

Timpul petrecut va indemna la miscare, joaca dar si obiceiuri sanatoase si va cuprinde atelierul de yoga pentru copii.

Program si costuri

Preluare de la scoala ora 12:00 daca este necesar sau primirea copiilor in spatiul Satya Center adusi de parinti sau persoane incredintate de parinti

Ora 13:00 Pranz

Ora 13:30 timp de relaxare

Ora 14:00 Timp pentru teme

Ora 15:30 Activitati si ateliere in functie de tematica zilei

Ora 18:00 Sfarsit program Evokid

Costuri si inscriere:

Pachetul Evokid de baza : 500 lei/luna

Costuri extra:

Masa pe zi: 10 lei

Transportul pe zi: 10 lei

Pentru a lucra mai bine numarul maxim de copii acceptati momentan:20

Vom incepe programul in momentul in care se inscriu 10 copii, respectiv dupa 15 iunie.

Programul se desfasoara normal si pe perioada vacantelor cu optiunea de supraveghere in intervalul 08:00 – 12:00 optional pentru cei care doresc acest lucru.

Costuri supraveghere:300 lei/luna

Contact

Cristina Miculete

0752.17.88.44

cristina.miculete@gmail.com

Copiii nostrii, copiii Evokid, nu doar ca evolueaza zilnic, dar sunt modele pentru prieteni, pentru parinti si pentru societate insasi.

Programul se adreseaza copiilor din clasele 1-4.

Va asteptam cu drag!

Alte detalii gasiti si pe Evokid.ro

Call Now ButtonTel: 0752178844