• clase yoga prescolari
clase yoga prescolari
Yoga pentru prescolari

Copiii prescolari invata cel mai bine prin intermediul jocului. Aceasta este valoarea lor principala iar yoga ofera canalul ideal pentru acesti micuti plini de energie.
Prin joc, poveste, cantece, yoga pentru prescolari ii aduce pe acestia intr-un spatiu de invatare dar si relaxare si recentrare. Pe langa benficiile enorme fizice pe care le aduca, yoga pentru prescolari construieste o fundatie pentru o dezvoltare sanatoasa fizica si mentala a copiilor.

5 modalitati cheie prin care copiii beneficiaza prin yoga:

1. Yoga imbunatateste coordonarea.Posturile de yoga intaresc muschii si mentin flexibilitatea si totodata ajuta la dezvoltarea echilibrului
2. Yoga imbunatateste concentrarea. Posturile de yoga necesita atentie complete, atentie la articulatii si la muschi pentru a executa posturile correct. Acest focus aduce atentia aici si acum si ajuta mintea sa nu rataceasca in alte locuri. Acest lucru se traduce in niste elevi pe viitor care vor fi mai alerti si receptivi la scoala.
3. Yoga incurajeaza o minte calma. Concentrarea si respiratia corecta reprezinta combinatia perfecta pentru a-ti calma mintea si a o elibera de distrageri si ganduri negative. Adultii care practica yoga beneficiaza de aceasta calitate. Imagineaza-ti ce minunat ar fi fost sa invete asta de mici copii.
4. Yoga reduce stresul. Poate un copil de 3 ani sa fie stresat?Ei bine tensiunea de obicei se manifesta prin tulburari de comportament la prescolari. Prin tehnicile de respiratie din yoga ei invata sa elibereze tensiunile acumulate zilnic si sa fie din nou cu energie proaspata si pozitiva.
5. Yoga promoveaza exprimarea de sine. Yoga pentru prescolari stimuleaza creativitatea si copii invata sa se exprime intr-un mediu non-competitiv. Povestile folosite la clasele de yoga vin cu indrumare spre a pastra autenticitatea si a se exprima pe sine cu incredere

Recomandat copiilor intre 3 si 7 ani