Loading Events

Ayurvedic retreat Patanjali Center si calatorie Rishikesh India

 

Purificare fizică şi mentală precum şi o călătorie de neuitat în nordul Indiei

Înainte de a-ţi da detaliile despre excursia propriu zisa, te invit să reflectezi la următoarele cuvinte:

” Călătoria completează în mod fericit orice educaţie şi lărgeşte orizontul spiritual la fel de mult ca şi studiul teoretic, căci contactul direct nu poate fi înlocuit cu nimic. Nu orice plecare la drum este călătorie, căci aceasta presupune respectarea anumitor reguli, care o transformă într-un examen de maturitate. Adevărata călătorie trebuie să fie un act grav şi marcant, un cutremur al vieţii noastre obişnuite, prin dezvăluire şi trăire nemijlocită a realităţii.

Călătoria deschide mintea şi inima omului dezvăluind o infinitate de soluţii posibile pentru orice problemă minoră sau majoră îl scoate din mediocritatea cotidianului, din suficientă şi-l face să trăiască şi să se simtă în mod real „cetăţean al pământului”, parte a Creaţiei. Căci călătoria este un mijloc de a constata pluralitatea, relativitatea axiomelor, este „cutremur regenerator”. Ea prilejuieşte contactul cu ineditul, cu necunoscutul, cu noul, cu neaşteptatul, cu alţi oameni. Ea, călătoria ne învaţă adevărata solidaritate… Cunoaştem alţi oameni, diverşi cu o altă scară de valori… şi învăţăm că semenii noştri, nu trebuie să fie identici cu noi. Astfel călătoria devine un examen de maturitate şi nu trebuie să ne temem că ea ar deschide gustul dezrădăcinării sau expatrierii, căci ea e măsura adevăratei iubiri pentru acasă. Întors din călătorie, vei preţui cu adevărat ceea ce ai. Acest pericol al dezrădăcinării pândeşte doar pe cei slabi, fără echilibru interior, pe cei neserioşi şi labili. Pentru cel ce ştie „să vadă” şi „să asculte”, călătoria este periplul iniţiatic, trezire la realitate, lărgirea perspective

N. Steinhart spune în „Primejdia mărturisirii”: Sunt convins că o educaţie adevărată, implica nu numai învăţare, ci şi călătoria. Sunt convins că anii de călătorie completează în mod minunat orice educaţie şi că lărgesc orizonturile spiritului şi întreaga fiinţă, cel puţin tot atât de mult cât şi studiile cele mai aplicate şi mai susţinute. Da călătoriile primenesc, atâta, dezvăluie, înţelepţesc şi creează o stare de spirit deschisă şi receptivă, ce nu poate fi decât de cea mai mare priinţa.

Nu putea fi descris mai frumos scopul călătoriei decât în aceste cuvinte. Într-o măsură sau alta, la aceeaşi concluzie am ajuns şi eu ori de câte ori am făcut un drum iniţiatic, pentru că orice călătorie, poate fi considerată astfel, în India.
Încă de prima oară India a fost o experienţă extraordinară pentru mine, pentru că într-adevăr am plecat la drum cu deschiderea spre a cunoaşte şi a mă cunoaşte de fiecare dată.

Fără intenţii sau aşteptări, am pornit spre această aventură de explorare, având însă certitudinea în inima mea că mă va îmbogăţi.
Nu m-am înşelat, întrucât experienţă a fost unică. Într-o lume aproape nouă, aparent la mii de kilometrii distanţă, am experimentat cele mai frumoase stări, am gustat din sincronicităţile minunate ale universului, am tresărit la revelaţiile şi conştientizările sufletului meu, şi am cunoscut dincolo de orice prejudecată, alţi oameni pe care sufletul meu i-a chemat în cale, să mă asiste în călătorie.
De multe ori suntem mult prea prinşi în rutină şi cotidian şi avem nevoie de această ieşire, de această ruptură şi să ne întoarcem către sufletele noastre.

Unde altundeva mai potrivit decât într-un loc unde de mii de ani, oamenii au fost centraţi pe această latură, unde oamenii au descoperit cât de simplă e fericirea, şi cât de aproape suntem de Dumnezeu?
Unde altundeva mai potrivit decât acest loc unde ai ocazia să vezi ce e dincolo de aparenţe, să descoperi comorile din spatele a ceea ce putem percepe cu ochii?
Acolo la poalele munţilor Himalaia, deşi ştiu acum, că nu este vorba de locaţie, ci mai mult de acea magie care se întâmplă când mergem într-o călătorie, acea deschidere pe care o avem, mi-a dăruit cadouri de neaşteptat, mi-a dăruit lacrimi de bucurie, mi-a dăruit liniştea care există în interiorul fiecăruia dintre noi, mi-a dăruit stări de extaz sufletesc, mi-a dăruit simţirea expansiunii mele de la om la fiinţă nelimitată, simţirea a ceea ce înseamnă să fii una cu lumea, cu universul, cu Totul.

Am învăţat de la fiecare fiinţă care mi-a ieşit în cale, chiar dacă părea un om banal, şi nu era într-un ashram, predicând despre realizarea sinelui deopotrivă cu maeştrii care şi-au dedicat viaţa pentru a împărtăşi conştientizările lor.
În acel moment, mi-am spus încă o dată că după ce trupul meu va pleca din India, pentru că în suflet orice loc este pentru totdeauna, voi împărtăşi şi voi merge alături de alte fiinţe care simt această chemare încă de câte ori este necesar.
Apoi când am mers împreună cu grupuri acolo, experienţa a fost şi mai bogată, pentru ca oamenii ajung împreună într-un anumit loc şi spaţiu, cu un motiv, purtând mesaje unii pentru ceilalţi. Pe lângă cultura Indiei, pe lângă spiritualitatea Indiei, pe lângă stupoarea şi reflecţia la care te îndeamnă India, faptul că mergi alături de un grup de oameni care au aceeaşi căutare ca şi tine este extraordinar. Dacă vreodată te-ai simţit inadecvat, ajungând aproape de oameni cu aceleaşi preocupări ca şi tine, simţi că aparţii, simţi că eşti pe drumul cel bun, simţi că nu eşti singurul sau singura care simte că viaţa e mai mult decât o luptă pentru supravieţuire.
În anul care urmează îţi lansez o invitaţie, o invitaţie către tine însuţi prin experienţa unei astfel de călătorii.
Te chem alături de mine în India, în statul Uttarakhand, la poalele munţilor Himalaia, să descoperim împreună secretele a ceea ce ne împiedică cu adevărat să fim fericiţi, într-o aventură de cunoaştere şi autocunoaştere, în acest loc sfânt, cu o energie minunată care favorizează şi susţine călătoria tuturor celor care îi calca pământurile.

Anul acesta aducem ceva diferit. Aducem împreună un retreat ayurvedic în unul din cele mai recunoscute centre naturopate, care este potrivit atât pentru cei care au o sănătate fizică bună însă îşi doresc să aibă o perioadă de detoxifiere fizică şi mentală, cât şi pentru cei care suferă de anumite afecţiuni fizice, anxietate sau depresie şi îşi doresc să se elibereze de ele. Ayurveda este una din cele mai vechi tipuri de medicină holistică integrativa şi vei avea ocazia să primeşte informaţii valoroase despre ce este potrivit pentru constituia corpului tău în materie de alimentaţie, stil de viaţă şi multe altele.
După 7 zile de retreat într-un minunat parc naţional vom explora Rishikesh şi munţii Himalaya, un centru minunat al spiritulitatii cu peisaje sălbatice şi frumoase, aer curat şi vom face cunoştinţă cu cultura şi minunatele temple şi ritualuri indiene.

Din New Delphi spre Rishikesh, Haridwar şi Dehradun vom porni şi noi în lunca octombrie intr- o călătorie de explorare a culturii şi a meditaţiei la fiecare pas, a tradiţiilor de yoga, a comorilor propriilor noastre suflete şi într-un retreat de vindecare atât trupească dar mai ales sufletească.
Acolo unde şi celebrii membrii de la Beatles, au stat o vreme, creând multe dintre celebrele lor melodii, acolo unde, ocazional se întâlnesc cei mai mari înţelepţi din lume, acolo unde viaţa ne va fi maestru şi ne va da ocazia să găsim în interiorul nostru ceea ce căutăm de multă vreme.
Această călătorie va fi condusă de mine şi de un bun prieten de India care ne va asista, şi cu care am creat o legătură de suflet, când am fost pentru prima dată în India.
În prima parte ne vom ocupa de corpul, mintea şi sufletul nostru prin diverse terapii non invazive şi terapie prin yoga, meditaţii şi consultaţii ayurvedice iar apoi.
Vom vizita, vom explora, vom medita, vom cunoaşte şi vom experimenta împreună bogăţiile şi darurile acestor locuri sfinte în drumul spre noi înşine

Ne vom delecta cu ceremoniile de pe răul Gange, vom asista la serate în care mari înţelepţi vorbesc despre secretele vieţii. Vom face cunoştinţă cu yoga, meditaţii, temple şi ashramuri, vom face safari prin junglele minunate din zonă, vom face rafting, şi vom descoperi împreună, atât cât deschiderea noastră ne va permite, drumul spre acel loc din interiorul nostru, unde putem găsi pacea, liniştea, fericirea şi însăşi creaţia. Vom face trekking în Himalaya, vom vedea peisaje extraordinare, vom vizita cascade şi lacuri şi poate în final vom primi lecţia recunoştinţei pentru ceea ce suntem, ceea ce avem pe lângă multe alte lecţii.

Acest sejur poate să fie pentru fiecare suflet care simte chemarea să ni se alăture, o experienţă transformatoare pentru toată viaţa.
Cei interesaţi pot să asiste la practicile spirituale cu care rezonează, la sesiuni de yoga facilitate de instructorul de yoga din mine dar şi cu ceilalţi de prin zonă la alegere, vindecare ayurvedica sau se pot rezuma doar la vizitele şi experienţa prin contactul cu locurile, cu oamenii, cu viaţa însăşi care de multe ori trece de orice teorie, oferindu-ne o maturitate extraordinară şi darul expansiunii perspectivei.

Această excursie costă 1600 euro şi include:
Biletele de avion Budapesta-Delhi, Delhi-Dehradhun şi retur
Preţul transportului la toate locaţiile incluse în program

Cazare şi mâncarea precum şi terapiile de bază în Patanjali Center/Yog Gram. Mai jos aveţi o prezentare a centrului.
Terapiile complementare care vor fi recomandate de medici în funcţie de caz, se plătesc separate şi vă puteţi orienta ca preţul este undeva la 50 ron per sesiune. De asemenea dacă se vor prescrie ceva medicamente naturiste, acestea se pot achiziţiona de la farmacia centrului dar preţurile sunt foarte mici.

Cazarea în Rishikesh şi 3 mese pe zi în restaurantele locale în Rishikesh
Programul de Safari în jungle
Rafting pe raul Gange
Vizitele la temple şi ashramuri

Preţul nu include:
Taxa de online visa care este aproximativ 70 dolari
Transportul de unde locuieşti şi până în Budapesta, însă în funcţie de regiunea din care sunt participanţii se pot face aranjamente pentru a ajunge împreună mai rentabil

Grupul va fi de maxim 20 persoane
7 octombrie -22 octombrie

Programul excursiei:

Programul excursiei:

Ziua 1 Plecăm din Budapesta cu Emirates Airlines în funcţie de ofertele găsite, vom anunţa ulterior ora plecării
Ziua 2 ajungem în New Delphi şi de acolo vom merge către aeroportul Joly Grant în Dehradhun. Aterizând aici, ne va aştepta un microbuz care ne va duce direct la Yog Gram, centrul unde vom sta 7 zile pentru retreat. Drumul durează aproximativ două ore.

Aici ne vom vază, acomoda iar din următoarea zi vom începe programul de detoxifiere. Vă avertizez că programul va fi matinal, pe parcursul întregii şederi, dar tocmai despre asta este vorba, despre a ne acorda timpul corpului şi minţii să se restaureze în armonie cu natura. Înainte să plecăm Vom merge să facem jungle safari cu maşinile jeep, admirând animalele şi natura. Apoi vom vom pleca spre Rishikesh

Ne vom caza la hotel (acesta va fi anunţat participanţilor), în zona cea mai centrală din Rishikesh lângă podul Laxman Jhula.
După ce ne cazăm, vom vizita Rishikesh-ul, în funcţie de timpul care ne rămâne şi de dorinţele fiecăruia şi vom mânca împreună. Se poate merge cu grupul său fiecare poate explora locul individual, dacă simte.
O zi ne vom trezi dimineaţa şi vom merge să vedem răsăritul într-un loc minunat în natura şi apoi vom face trekking către Kunjapuri Devi Temple, unul dintre cele mai renumite temple din apropiere. După aceea în funcţie de rezistenta fiecăruia putem alege să facem în continuare trekking în împrejurimi. Vom stabili asta acolo. Apoi ne întoarcem către Rishikesh şi vom explora locul în timpul rămas.
O zi vom vizita cascada Neer Gadhu şi peştera Vasishta Guta precum şi cele mai importante ashramuri din Rishikesh unde putem vedea rutina zilnică şi cum se trăieşte aici.
.
O zi vom face rafting pe raul Gange şi apoi vom bea ceai pe plajă. Seară vom face o sesiune de yoga împreună iar apoi puteţi participa la alegere la clase drop-in în apropiere sau la Mooji Satsang

O zi vom merge să vizităm Chandi Devi Temple şi Manşa Devi Temple care se afla în vârful unui deal şi vom urca cu telecabină până acolo iar după amiaza vom merge într-un alt oraş din apropiere Haridwar celebru pentru ceremoniile de pe Gange, unde vom lua şi cina
O zi vom merge din nou în expediţie către un alt templu din munţi Neelkanth Temple iar cine doreşte poate să facă bunjee jumping. Pentru că nu toţi sunt adepţii acestui sport, această activitate este separată, în funcţie de alegere, vom aranja pentru cei doritori, dar se achita extra. Costul este în jur de 50 dolari.

Ce vom mai face: Vom vizita ashramul unde cei de la Beatles au stat, vom participa la ceremoniile Ganga aarti de la Parmarth Nikhetan ashram şi vom face yoga în funcţie de timp.

Mai multe detalii vor fi furnizate celor care doresc să vină alături de noi.
Înscrierea se face până în maxim 15 august 2019

Oferta înregistrare timpurie: înscriere până în data de 1 mai 2019 -1500 euro

Oferta înregistrare medie: înscriere până la data de 1 iunie – 1550 euro

Oferta înregistrare târzie înscriere până la data de 15 august 2019 – 1600

Asigurarea medicală şi vaccinurile nu sunt incluse, sunt opţionale şi vă vom oferi toate informaţiile despre ele.
Pentru înscrieri şi detalii suplimentare mă puteţi contacta pe cristina.miculete@gmail.com sau la numărul 0752.17.88.44
Prima parte din costuri se va achita la înscriere pentru rezervarea biletelor de avion şi este de 800 de euro. Cealaltă parte se va achita cu maxim o săptămână înainte de plecare.
Vă aşteptam cu drag într-o călătorie iniţiatică de neuitat.

Cu drag
Cristina Miculete
Instructor Autorizat Yoga
Trainer autorizat şi spiritual coach
Consilier filozofic

10 July
Wednesday @ 08:00 am - 05:00 pm

Details

  • Start:
    Jul 10 @ 08:00 am
  • End:
    Jul 10 @ 05:00 pm
  • Cost:
    euro1600

Organizer

Cristina Miculete

Venue

Rishikesh, India

Rishikesh, India

+ Google Map

No Comments

Leave a Reply

Call Now ButtonTel: 0752178844