Loading Events

Calatorie in India

 

 

 

Inainte de a-ti da detaliile despre excursia propriu zisa, te invit sa reflectezi la urmatoarele cuvinte:

”Călătoria completează în mod fericit orice educaţie şi lărgeşte orizontul spiritual la fel de mult ca şi studiul teoretic, căci contactul direct nu poate fi înlocuit cu nimic. Nu orice plecare la drum este călătorie, căci aceasta presupune respectarea anumitor reguli, care o transformă într-un examen de maturitate. Adevărata călătorie trebuie să fie un act grav şi marcant, un cutremur al vieţii noastre obişnuite, prin dezvăluire şi trăire nemijlocită a realităţii.

Călătoria deschide mintea şi inima omului dezvăluind o infinitate de soluţii posibile pentru orice problemă minoră sau majora îl scoate din mediocritatea cotidianului, din suficientă şi-l face să trăiască şi să se simtă în mod real „cetăţean al pământului”, parte a Creaţiei. Căci călătoria este un mijloc de a constata pluralitatea, relativitatea axiomelor, este „cutremur regenerator”. Ea prilejuieşte contactul cu ineditul, cu necunoscutul, cu noul, cu neaşteptatul, cu alţi oameni. Ea, călătoria ne învaţă adevărata solidaritate… Cunoaştem alţi oameni, diverşi cu o altă scară de valori… şi învăţăm că semenii noştri, nu trebuie să fie identici cu noi. Astfel călătoria devine un examen de maturitate şi nu trebuie să ne temem că ea ar deschide gustul dezrădăcinării sau expatrierii, căci ea e măsura adevăratei iubiri pentru acasă. întors din călătorie, vei preţui cu adevărat ceea ce ai. Acest pericol al dezrădăcinării pândeşte doar pe cei slabi, fără echilibru interior, pe cei neserioşi şi labili. Pentru cel ce ştie „să vadă” şi „să asculte”, călătoria este periplul iniţiatic, trezire la realitate, lărgirea perspective

N. Steinhart spune în „Primejdia mărturisirii”: Sunt convins că o educaţie adevărată, implica nu numai învăţare, ci şi călătoria. Sunt convins că anii de călătorie completează în mod minunat orice educaţie şi că lărgesc orizonturile spiritului şi întreaga fiinţă, cel puţin tot atât de mult cât şi studiile cele mai aplicate şi mai susţinute. Da călătoriile primenesc, atâta, dezvăluie, înţelepţesc şi creează o stare de spirit deschisă şi receptivă, ce nu poate fi decât de cea mai mare priinţa.

Nu putea fi descris mai frumos scopul călătoriei decât în aceste cuvinte. Într-o măsură sau alta, la aceeaşi concluzie am ajuns şi eu ori de cate ori am făcut un drum iniţiatic, pentru că orice călătorie, poate fi considerată astfel, în India.
Inca de prima oara India a fost o experienţă extraordinară pentru mine, pentru că într-adevăr am plecat la drum cu deschiderea spre a cunoaşte şi a mă cunoaşte de fiecare data.

Fără intenţii sau aşteptări, am pornit spre această aventură de explorare, având însă certitudinea în inima mea că mă va îmbogăţi.
Nu m-am înşelat, întrucât experienţă a fost unică. Într-o lume aproape nouă, aparent la mii de kilometrii distanţă, am experimentat cele mai frumoase stări, am gustat din sincronicităţile minunate ale universului, am tresărit la revelaţiile şi conştientizările sufletului meu, şi am cunoscut dincolo de orice prejudecată, alţi oameni pe care sufletul meu i-a chemat în cale, să mă asiste în călătorie.
De multe ori suntem mult prea prinşi în rutină şi cotidian şi avem nevoie de această ieşire, de această ruptură şi să ne întoarcem către sufletele noastre.

Unde altundeva mai potrivit decât într-un loc unde de mii de ani, oamenii au fost centraţi pe această latură, unde oamenii au descoperit cât de simplă e fericirea, şi cât de aproape suntem de Dumnezeu?
Unde altundeva mai potrivit decât acest loc unde ai ocazia să vezi ce e dincolo de aparenţe, să descoperi comorile din spatele a ceea ce putem percepe cu ochii?
Acolo la poalele munţilor Himalaia, deşi ştiu acum, că nu este vorba de locaţie, ci mai mult de acea magie care se întâmplă când mergem într-o călătorie, acea deschidere pe care o avem, mi-a dăruit cadouri de neaşteptat, mi-a dăruit lacrimi de bucurie, mi-a dăruit liniştea care există în interiorul fiecăruia dintre noi, mi-a dăruit stări de extaz sufletesc, mi-a dăruit simţirea expansiunii mele de la om la fiinţă nelimitată, simţirea a ceea ce înseamnă să fii una cu lumea, cu universul ,cu Totul.

Am învăţat de la fiecare fiinţă care mi-a ieşit în cale, chiar dacă părea un om banal, şi nu era într-un ashram, predicând despre realizarea sinelui deopotrivă cu maeştrii care şi-au dedicat viaţa pentru a împărtăşi conştientizările lor.
În acel moment, mi-am spus încă o dată că după ce trupul meu va pleca din India, pentru că în suflet orice loc este pentru totdeauna, voi împărtăşi şi voi merge alături de alte fiinte care simt această chemare încă de câte ori este necesar.
Apoi cand am mers impreuna cu grupuri acolo, experienta a fost si mai bogata, pentru ca oamenii ajung impreuna intr-un anumit loc si spatiu, cu un motiv, purtand mesaje unii pentru ceilalti. Pe langa cultura Indiei, pe langa spiritualitatea Indiei, pe langa stupoarea si reflectia la care te indeamna India, faptul ca mergi alaturi de un grup de oameni care au aceeasi cautare ca si tine este extraordinar. Daca vreodata te-ai simtit inadecvat, ajungand aproape de oameni cu aceleasi preocupari ca si tine, simti ca apartii, simti ca esti pe drumul cel bun, simti ca nu esti singurul sau singura care simte ca viata e mai mult decat o lupta pentru supravietuire.
In anul care urmeaza îţi lansez o invitaţie, o invitaţie către tine însuţi prin experienţa unei astfel de călătorii.
Te chem alături de mine în India, în statul Uttarakhand, la poalele munţilor Himalaia, să descoperim împreună secretele a ceea ce ne împiedică cu adevărat să fim fericiţi, într-o aventură de cunoaştere şi autocunoaştere, în acest loc sfânt, cu o energie minunată care favorizează şi susţine călătoria tuturor celor care îi calca pământurile.

Din New Delphi spre Rishikesh, Haridwar şi Dehradun vom porni şi noi in lunca octombrie intr- o călătorie de explorare a culturii şi a meditaţiei la fiecare pas, a tradiţiilor de yoga, a comorilor propriilor noastre suflete.
Acolo unde şi celebrii membrii de la Beatles, au stat o vreme, creând multe dintre celebrele lor melodii, acolo unde , ocazional se întâlnesc cei mai mari înţelepţi din lume, acolo unde viaţa ne va fi maestru şi ne va da ocazia să găsim în interiorul nostru ceea ce căutăm de multă vreme.
Această călătorie va fi condusă de mine şi de un bun prieten de India care ne va asista, şi cu care am creat o legătură de suflet, când am fost pentru prima dată în India.
Vom vizita, vom explora, vom medita, vom cunoaşte şi vom experimenta împreună bogăţiile şi darurile acestor locuri sfinte în drumul spre noi înşine.

Ne vom delecta cu ceremoniile de pe răul Gange, vom asista la serate în care mari înţelepţi vorbesc despre secretele vieţii. Vom face cunoştinţă cu yoga, meditaţii, temple si ashramuri, vom face safari prin junglele minunate din zonă, vom face rafting, şi vom descoperi împreună, atât cât deschiderea noastră ne va permite, drumul spre acel loc din interiorul nostru, unde putem găsi pacea, liniştea, fericirea şi însăşi creaţia. Vom face trekking in Himalaya, vom vedea peisaje extraordinare, vom vizita cascade si lacuri si poate in final vom primi lectia recunostintei pentru ceea ce suntem, ceea ce avem pe langa multe alte lectii.

Acest sejur poate să fie pentru fiecare suflet care simte chemarea să ni se alăture, o experienţă transformatoare pentru toată viaţa.
Cei interesaţi pot să asiste la practicile spirituale cu care rezonează, la sesiuni de yoga facilitate de instructorul de yoga din mine dar si cu ceilalti de prin zona la alegere, vindecare ayurvedica sau se pot rezuma doar la vizitele şi experienţa prin contactul cu locurile, cu oamenii, cu viaţa însăşi care de multe ori trece de orice teorie, oferindu-ne o maturitate extraordinară şi darul expansiunii perspectivei.

Această excursie costă 1800 euro şi include:
Biletele de avion Budapesta-Delhi , Delhi-Dehradhun si retur
Preţul transportului la toate locaţiile incluse în program
Cazarea în Rishikesh, Mussoorie , resortul din Rajaji Nation Park unde vom face jungle safari si foc de tabara,oraşele în care vom poposi în camere duble
Programul de Safari în jungle
Rafting pe raul Gange
3 mese pe zi în restaurantele locale
Vizitele la temple şi ashramuri

Pretul nu include:
Taxa de online visa care este aproximativ 50 dolari
Transportul de unde locuiesti si pana in Budapesta, insa in functie de regiunea din care sunt participantii se pot face aranjamente pentru a ajunge impreuna mai rentabil

Grupul va fi de maxim 20 persoane
27 februarie-13 martie 2019

Programul excursiei:

Programul excursiei:

Ziua 1 Plecam din Budapesta cu Emirates Airlines în funcţie de ofertele găsite, vom anunţa ulterior ora plecării
Ziua 2 ajungem în New Delphi şi de acolo vom merge catre aeroportul Joly Grant in Dehradhun. Aterizand aici, ne va astepta un microbuz care ne va duce in Rishikesh. Drumul dureaza aproximativ doua ore.
Ne vom caza la hotel( acesta va fi anuntat participantilor) , in zona cea mai centrala din Rishikesh langa podul Laxman Jhula.
După ce ne cazăm, vom vizita Rishikesh-ul, în funcţie de timpul care ne rămâne şi de dorinţele fiecăruia si vom manca impreuna. Se poate merge cu grupul său fiecare poate explora locul individual, dacă simte.
Ziua 3: Ne vom trezi dimineata si vom merge sa vedem rasaritul intr-un loc minunat in natura si apoi vom face trekking catre Kunjapuri Devi Temple, unul dintre cele mai renumite temple din apropiere. Dupa aceea in functie de rezistenta fiecaruia putem alege sa facem in continuare trekking in imprejurimi. Vom stabili asta acolo. Apoi ne intoarcem catre Rishikesh si vom explora locul in timpul ramas.
Ziua 4: Vom vizita cascada Neer Gadhu si pestera Vasishta Guta precum si cele mai importante ashramuri din Rishikesh unde putem vedea rutina zilnica si cum se traieste aici.
Seara, vom avea o sesiune de yoga fie in aer liber fie intr-o sala amenajata.
Ziua 5: Vom merge sa facem jungle safari cu masinile jeep, admirand animalele si natura . Seara ne vom caza la un resort din apropiere si vom face un foc tabara, vom lua cina si ne vom bucura de aerul minunat de Himalaya.
Ziua 6: Ne vom intoarce cu taxi in Rishikesh la camerele noastre si apoi vom vizita cele mai importante temple din Rishikesh.
Seara vom lua cina în The 60’’, o locaţie foarte frumoasă, cu o privelişte minunată şi mâncare bună, tribut celor de la Beatles.
Ziua 7:Rafting pe raul Gange si apoi vom bea ceai pe plaja. Seara vom face o sesiune de yoga impreuna iar apoi puteti participa la alegere la clase drop-in in apropiere sau la Mooji Satsang
Ziua 8:Vom pleca catre Musoorie, un oras de munte in apropiere de Dehradhun, care este foarte spectaculor ca si priveliste . Vom vizita lacurile de aici, cascadele si tot ceea ce este mai important de vazut, templul Jwalaji. Ne vom caza in Musoorie pentru o noapte la un hotel pe care il vom anunta curand. Suntem in curs de confirmare a rezervarii.

Ziua 9: Vom merge sa vizitam Chandi Devi Temple si Mansa Devi Temple care se afla in varful unui deal si vom urca cu telecabina pana acolo iar dupa amiaza vom merge intr-un alt oras din apropiere Haridwar celebru pentru ceremoniile de pe Gange, unde vom lua si cina
Ziua 10: Rishikesh , Mooji Satsang day si ceai pe Gange
Ziua 11. Vom merge din nou in expeditie catre un alt templu din munti Neelkanth Temple iar cine doreste poate sa faca bunjee jumping. Pentru ca nu toti sunt adeptii acestui sport, aceasta activitate este separata, in functie de alegere, vom aranja pentru cei doritori, dar se achita extra. Costul este in jur de 50 dolari.
Ziua 12: Vom merge in Dehradhun si vom vizita si un mall indian si de asemenea regiunea orasului cea mai bogata pentru a observa diferentele majore care se datoreaza sistemului de caste din trecut. Seara ne intoarcem in Rishikesh unde vom avea o sesiune de yoga.
Ziua 13: Vom face o plimbare cu tuk-tuk(ricsa) in Rishikesh si vom vizita Osho Ashram cu posibilitatea de a bea un ceai acolo si participa la activitati daca sunt in orar.
Ziua 14:Vom merge intr-o plimbare cu masina din nou catre nord prin munti, unde sunt niste peisaje extraordinare avand ca destinatie Devprayag, locul unde 5 confluente se intalnesc si iau numele de raul Gange.
Ziua 15: Ultima zi vom ramane in Rishikesh, pentru a fauri amintiri si a lua cu noi suveniruri, pentru a primi energia Gangelui si a muntilor cat sa ne ajunga o viata, iar noaptea vom pleca cu taxi catre aeroport Dehradhun, apoi Delhi si apoi Budapesta.

Mai multe detalii vor fi furnizate celor care doresc sa vina alaturi de noi.
Inscrierea se face pana in maxim data de 31 ianuarie

Oferta inregistrare timpurie : inscriere pana in data de 07 ianuarie 2019- 1700 euro

Oferta inregistrare medie: inscriere pana la data de 20 ianuarie 2019-1750 euro

Oferta inregistrare tarzie inscrierie pana la data de 31 ianuarie 2019- 1800 euro

Asigurarea medicală şi vaccinurile nu sunt incluse, sunt opţionale şi vă vom oferi toate informaţiile despre ele.
Pentru înscrieri şi detalii suplimentare mă puteţi contacta pe cristina.miculete@gmail.com sau la numarul 0752.17.88.44
Prima parte din costuri se va achita la înscriere pentru rezervarea biletelor de avion si este de 900 de euro. Cealaltă parte se va achita cu maxim o saptamana inainte de plecare.
Vă aşteptam cu drag într-o călătorie iniţiatică de neuitat.

Cu drag
Cristina Miculete
Instructor Autorizat Yoga
Trainer autorizat si spiritual coach
Consilier filozofic

27 February
Wednesday @ -

Details

Organizer

Cristina Miculete

Venue

Rishikesh, India

Rishikesh, India

+ Google Map
Call Now ButtonTel: 0752178844