Loading Events

Curs instructor de yoga acreditat international cu Yoghi Vishnu din Rishikesh India

 

Oferim acest program de formare profesionala pentru profesori  de yoga  cu acreditare internationala de la Yoga Alliance, ca o extensie a programului de Teacher Training pe care Vishnu Panigrahi il organizeaza la World Peace School of Yoga din Rishikesh, India. Impreuna cu Satya Center World Peace of Yoga colaboreaza pentru a va oferi aceasta oportunitate de a face cursul de formare in Romania. Cursul oferă o înțelegere aprofundată a principiilor yoghine, a filozofiei yoga și a fundamentelor  yoga cu efecte detaliate ale tuturor celor trei straturi distincte ale minții umane. Mulți oameni urmăresc și isi doresc o trezire spirituală, care poate fi realizată prin crearea subtilă a unei armonii între aceste trei straturi, subconstient(starea de dormit), conștient (starea generală de trezire) și superconstient (trezire spirituala). World Peace of Yoga  si Satya Center vă oferă această ocazie de a controla toate aceste trei straturi ale conștiinței umane prin certificarea noastră de 200 de ore a profesorilor de yoga holistică , în Timisoara, formare care în cele din urmă vă propune să vă conduceți spre auto-trezire dincolo de lumea materială,  prin tehnicile adecvate pentru practicarea diferitelor posturi de yoga și a secvențelor de yoga Ashtanga Vinyasa, inclusiv alinierea, modificările, contraindicațiile și utilizarea recuzitei de bază de yoga, precum și tehnicile de ajustare directă, metodologia de predare și practica pedagogică.

Cum te poate ajuta certificarea în domeniul instruirii de yoga pentru o perioadă de 200 de ore

Pentru cei care caută pacea și armonia veșnică, beneficii imense pot fi luate de la TTC nostru de yoga holistică de 200 de ore. Cursul vă ajută în cele din urmă să vă eliberați de restricțiile mentale prestabilite și să fiți mai în acord cu receptorii intelectuali și conștienți pentru a permite  fericirea in viata voastra. Sub o ghidare apropiata, practicantii se simt cu adevarat re-intineriti dupa ce finalizeaza de obicei cursul de 200 ore. Fiind recunoscut de Yoga Alliance International si Yoga Alliance USA, ucenicii se pot simti in siguranta dupa ce au terminat cursul sa predea aceasta cunoastere oriunde in lume. Poti urma acest curs daca doresti sa explorezi yoga la un nivel intensiv sau sa devi profesor de yoga acreditat international, ceea ce iti da posibilitatea sa predai oriunde in lume. Acest program de certificare a fost conceput cu o atenție incredibilă la detalii, pentru a face ca ucenicii să înțeleagă esența yoga și beneficiile sale uriașe. Cu maestri foarte respectați  de la World Pace Yoga, Rishikesh, asigurăm cea mai bună învățătură și îndrumare pentru a crea un profesor de yoga în fiecare discipol dezvoltând claritatea  conceptuală despre practicile yoghine antice și principiile asociate. Pe de o parte programul de acreditare ofera o abordare antrenanta pentru luciditatea conceptuala, fiind creat dupa ghidul Yoga Alliance , oferind continut valoros si metodologie specifica de predare. Exista un focus asupra  aspectelor practice yoga de asemenea pentru a  reusi sa vedem recompensele acestui proces divin! Cu aceasta expunere practica, persoana vine mai aproape de pacea interioara a mintii si poate fi condusa spre calea trezirii spirituale. Toate principiile incluse in cursul nostru poti fi intelese.

Daca vrei sa te formezi ca instructor de yoga autorizat Yoga Alliance International te asteptam la Timisoara in perioada 12-30 iulie sub indrumarea Yogi Vishnu Panigrahi care vine special din Rishikesh India pentru Satya Yoga Center. 

Cine este Yogi Vishnu?( povestea vietii lui)

Yogi Vishnu Panigrahi a fost  atras de cunoasterea spiritual încă din copilărie. Ca băiat, bunicul său l-a sfătuit să mediteze și să continue spiritualitatea dintr-o perspectivă onestă și pură.  Cand era mic, un temple, Radhe-Krishna, a fost construit de bunicul său, în satul lor din Odisha India, unde Vișnu servea frecvent alimente și apă pentru cautatorii spirituali. În orașul mai mare, la zece kilometri distanță de satul său, tânărul Vișnu fugea de la scoala  si participa la satsang (compania spirituală și discursuri) a mai multor swami, printre care se Numara Swami Avdheshan și Giri din Haridwar.  La un moment dat, a găsit un kalyana-mitra (prieten pe calea nobilă) într-un băiat  cu care obisnuia să se întâlnească la 3 dimineața, în locuri izolate, departe de sat. Aici se vor alătura meditației și vor cânta “Mohamudgaram”, un imn faimos al lui Adi Shankaracharya, pentru a-și risipi temerile și a câștiga vairagya (înclinație intensă spre renunțare). În zilele de duminică și în zilele de sărbătoare, Vișnu servea oamenii săraci din spitalul din apropiere, spălându-i și îngrijindu-i pe cei care așteptau sa se recupereze. Întotdeauna a existat o lipsă de asistente medicale care să aibă grijă de pacienții care trebuiau să se așeze pe podeaua de ciment  in conditii precare.Într-o zi, tânărul Vișnu s-a întâlnit cu un bătrân care avea un miros îngrozitor, cu viermi mici atașați de picioare. El a fost neglijat de medici pentru o lungă perioadă de timp, dar în cele din urmă, picioarele sale au fost tratate și bandajate. Timp de câteva zile, Vișnu  a ales să se îngrijească de om, curățându-I barba și îngrijindu-și fiecare nevoie. Omul a fost atât de recunoscător și – condus spre fericire , l-a binecuvântat pe tânărul Vișnu. În ziua următoare, Vișnu s-a întors să fie cu el din nou, dar omul nu era acolo. A  întrebat unde era bătrânul, dar nimeni nu isi aducea  aminte sau putea să spună că a fost vreodată acolo! Vișnu a fost surprins și a simțit că însuși Dumnezeu a venit în forma bătrânului. Cativa ani mai tarziu, un barbat in varsta a fost gasit langa casa lui debilitata de boli. El a fost refuzat de către medici, deoarece era din castă joasă. Vișnu l-a observat și la început, l-a dus într-un loc ascuns. Fiind un Brahmin ortodox, era inacceptabil din punct de vedere cultural ca el să se amestece îndeaproape cu castelele inferioare. În timp ce începuse să-l trateze cu alimente și medicamente, s-a  întrebat: “De ce să mă ascund?” Vișnu l-a adus într-un loc deschis în cadrul comunității sale, unde oamenii au observat că a îmbăiat bătrânul. Discuția  au aparut atunci in sat despre cum Vishnu a innebunit! Vișnu  insa nu s-a răzvrătit și în schimb, și-a concentrat atenția asupra faptului că a devenit un lider puternic în satul său și în zonele învecinate pentru ca trata omeneste indivizi, indiferent de caste.
La vârsta fragedă de 15 ani, Vishnu a devenit membru al Muni Samaj, o școală de meditație. La vârsta de 18 ani, Vishnu s-a întâlnit cu Vedanta Keshari Swami Niranjanji, cunoscut sub numele de “Leul din Vedanta”. Timp de doi ani, Vișnu a studiat sub  indrumarea lui. Până la vârsta de 20 de ani, Vișnu a devenit profund angajar într-o cale plină de devotament față de cunoașterea spirituală. A obținut o diplomă de licență în arte la Universitatea Jyoti Vihar. Zilele și nopțile lui au trecut în rugăciune, japa (recitații mentale ) .În acest timp, Vișnu s-a confruntat cu cea mai mare provocare  de până acum. El a fost diagnosticat  de medici cu un defect cardiac congenital. Singurul tratament pentru starea lui a fost intervenția chirurgicală pe cord deschis. Simtindu-se ca si cum a renascut ca o persoana noua, Vishnu a facut o sankalpa (juramant) pentru a servi cu pasiune omenirea in orice mod posibil. Vișnu a început cu noua sa misiune, organizând numeroase tabere medicale, discursuri spirituale și programe în satele din apropiere, deservind în cea mai mare parte pe cei săraci și defavorizați în statul Odisei din India. În acest timp, Vishnu a început chiar și o afacere de băcănie pentru a contracara un bărbat care îi înșela pe oameni făcând afaceri fără scrupule. Curând după aceea, Giardhar Gopal Shastri a venit de la Brindavan pentru a conduce satsang și alte prelegeri spirituale. În ultima sa zi de predare, el a făcut o invitație către întreaga mulțime că orice brahmacharis (începători de celibat care urmează să fie inițiați) poate veni cu el la Brindavan și să se antreneze. Deși în mulțime erau prezenți mii, Vishnu  simțea ca Giridhar Gopal Shastri vorbeste direct cu el. Vișnu s-a dus acasă, a împachetat o pungă mică și a plecat spre Brindavan fără să aiba bani. În acel moment, ajungerea la Brindavan a fost cel mai mare pelerinaj, deoarece a marcat o tranziție foarte importantă și nouă în viața sa. El a fost atât de încântat și inspirat în fiecare zi încât nu putea dormi niciodată. În patru luni, Vișnu a citit 18.000 de versete ale lui Srimad Bhagavatam, a fost antrenat în kathas și a devenit membru al lui Hari Katha Yojana. Katha este o modalitate frumoasă de a oferi discursuri de inspirație intensă, de sentimente intense, cu melodii și versuri muzicale. Vișnu a ajuns în cele din urmă la Rishikesh și a vizitat peșterile din Himalaya. Acolo, un sadhu baba, un yoghin, la introdus pe Vishnu în învățăturile lui Swami Rama. Aceasta a fost o perioadă extrem de transformatoare în viața sa plină de multă învățare și experiență. La un moment dat sadhu a anunțat că toate posesiunile lui Vishnu ar fi trebuit să fie aruncate în Gange pentru ca el să experimenteze non-atașamentul obiectelor lumești. După ce a îndeplinit cerințele, Vișnu a rămas cu un set de haine, cel pe care îl purta.

Yoghinul i-a oferit, de asemenea, o peșteră lui Viṣnu să mediteze și în timp ce stătea într-o zi, Vișnu a auzit mișcări și sunete în spatele lui. Acolo, așezată pe marginea superioară a peșterii, era o cobra. Vișnu a încercat cu greu să-și păstreze liniștea și să nu cedeze in fata fricii. Imediat, el a auzit o șoaptă care a venit din el spunând: “Am venit să-ți eliberez teama,  nu sa iti sporesc teama”. Era vocea sa interioară.

În cele din urmă, Vișnu a trebuit să părăsească yoghinul. El a fost  gata să se alăture Gurukulamului (o școală spirituală) și să fie sub îndrumarea strânsă a lui Swami Veda Bharati. Vișnu a predat timp de 9 ani la Institutul Swami Rama pentru meditație și studii interreligioase și a obținut diploma de masterat în sanscrită și yoga.

Vișnu se simte extrem de binecuvântat că a învățat de la alți maeștri mari ai vieții sale, cum ar fi Swami Hari, Shri Mauni Babaji și Swami Shankarananda ji.

Yogi Vishnu a călătorit și a învățat spiritualitate în afara și în interiorul Indiei de mulți ani. El apreciază în totalitate experiența sa în viață până acum. Acum, el este profund dedicat îndrumării studenților de la Școala Mondială de Pace de Yoga pentru a experimenta o călătorie unică și plină de viață spirituală.

Ce cuprinde cursul de formare:

  1. Recitarea sunetelor sacre (Mantra Chanting)

Scopul mantrelor  cantate în yoga este de a genera vibrații și a conecta cu universul. Fiecare mantra este specială și bogată în energie spirituală.

1- Om Asato Maa Sadgamaya (Mantra from Upanishad)

2- Tvameva mata ca pita Tvameva (Sloka on gods)

3- Om Tryambakam Yajamahe ( Mantra on lord shiva)

4- Om sahana vavatu ( Mantra from Upanishad)

5- Guru Brahma Guru Vishnu Gurudevo maheshwara ( Guru stotram)

6- Yogena Cittasya ( Sloka on sage Patanjali)

7- Hare rama, Hare Krishna ( Maha mantra)

  1. Posturile de yoga (Asana)

Elevii vor dobândi cunoștințe aprofundate privind posturile de yoga și își vor spori tăria, flexibilitatea și disciplina.

Hatha Yoga

1.Pawanmuktasana serie 1

2.Pawanmuktasana serie 2

3.Pawanmuktasana serie 3

4.Surya Namaskar ( sun salutation)

5.Chandra Namaskar (Moon salutation)

6.Tadasana (palm tree pose)

7.Triyak tadasana (swaying palm tree pose)

8.Trikonasana (triangle pose)

9.Parivirtatrikon asana – revolving triangle pose

10.Uttkatasana –chair pose

11.Virbhdrasana 1 -warrior 1

12.Virbhdrasana 2 -warrior 2

13.Virbhdrasana 3 -warrior 3

14.Ardha Chandrasana- Half moon pose

15.Vriksasana – tree pose

16.Parvatasana – mountain pose

17.Adho mukha svanasana – downward facing dog

18.Kati chakrasana – waist rotating pose

19.Malasana – squatted yoga pose

20.Garudasana – eagle pose

21.Baddha Konasana- bound angle pose

22.Rajkapoot asana – pegion pose

23.Bhujanghasana – cobra pose

24.Urdhva mukha svanasana –upward facing dog

25.Matsyasana-

26.Setu Bhandasana

27.Utrasana

28.Dhanurasana

29.Salabhasana

30.Supta Virasana- reclining hero pose

31.Virasana –hero pose

32.Vajrasana –thunderbolt

33.Gomukhasana

34.Balasana

35.Dandasana

36.Ardha Matsyendrasana

3.Pranayama (practicile de respirație)

Pranayama este o tehnică de respirație yoghină antică care este folosită ca pregătire pentru meditație și este un aspect vital al practicării yoga. Îmbunătățește sistemul respirator și purifică organismul și mintea

4.Mudra (Gesturi Yoga)

Practica gesturilor mâinilor Mudra este o fațetă veche a yoga. Efectuarea gesturilor influențează fluxul energetic al corpului și poate schimba caracteristicile spirituale și mentale ale persoanei.

5. Yoga Bandhas (Blocarea energiei)

Practica Bandhas extinde capacitatea pulmonară și capacitățile de respirație în timpul yoga. De asemenea, întărește întregul corp din interior spre exterior

6.  Meditația (Dhyana)

Meditația este o practică sistematică care promovează liniștea fizică, mentală și emoțională cu scopul de a ajunge la Samadhi (realizarea de sine).

7. Yoga Nidra (somn psihic)

Atunci când un practicant de yoga se deplasează prin diferitele stări interne ale Yoga Nidra, are loc o experiență profundă de relaxare. Aceasta se numește “Turiya”, o senzație de fericire pură.

 8.Curățirea Yoga (Shatkarma)

Exercițiile de curățare yoghină sunt importante pentru a învăța cum să încorporați respirația și să meditați corect în timpul aspectelor fizice ale yoga. De asemenea, elimină blocajele din canalele de energie.

9. Anatomia și fiziologia (Sharir Vijnan)

Înțelegerea corectă a corpului fizic va ajuta la prevenirea rănirii înainte, în timpul și după practică. Există două tipuri de anatomie yoga: fizică și spirituală. Înțelegerea ambelor tipuri este necesară.

10.Filozofia Yoga (Yoga Darshana)

Filozofia yoga este fundamentul practicii noastre de yoga și este cheia câștigării puterii yoghine. Prin calea filozofiei Vedanta, veți stabili o practică solidă și rotunjită de yoga

11. Practica de predare (Adhyapanam)

Elevii vor face la  rândul lor practica abilităților de predare prin efectuarea în fața colegilor lor și a profesorilor a claselor de yoga

12, Metodologia de predare

Un profesor de yoga ar trebui să efectueze eficient aplicațiile practice de planificare și pregătire în clasă. În cadrul Școlii Mondiale de Pace de Yoga, elevii noștri vor învăța cum să creeze un mediu de clasă pozitiv și pașnic pentru o experiență plăcută și transformatoare.

Un program certificat Yoga Alliance International si USA

Ceea ce face programul nostru de inițiere și binecuvântare unic (Transmiterea energiei)

Elevii își încep călătoria schimbătoare de viață cu o ceremonie  de foc frumoasă și magică condusă de fondatorul nostru iubitor, Yogi Vishnu. După inițiere, veți fi profund conectați cu energiile mistice ale moștenirii yoghine Himalaya.

Învățăturile directe de la profesorii de clasă mondială – Școala Mondială de Pace în Yoga se concentrează pe  grupe mici de elevi , pentru o atenție individualizată și personalizată de la profesorii noștri iubiți.

Yogi Vishnu este pasionat și angajat să ofere cea mai bună experiență posibilă pentru fiecare elev. Școala mondială de pace în Yoga este un centru spiritual pentru căutătorii de cunoștințe care își dezvoltă și hrănesc sufletele. Este o comunitate construită pe dragoste, entuziasm și o credință profundă în puterile transformatoare ale yoga. Noi credem nu numai în a face yoga, ci în viața yoga.

Cand are loc cursul?

In perioada  17 octombrie- 05 noiembrie  Cursul este structurat astfel incat in timpul saptamanii clasele vor avea loc de la ora 16 la 22 iar in weekend de la ora 08:00 la ora 18:00

Unde are loc cursul?

Satya Center Timisoara, str Mircea cel Batran nr 113 A

Program

De luni pana vineri:

4:00 to 5:00 Pm

Pranayama

5:10 to 06:10 Pm

Hatha yoga

06:10 to 07:10 Pm

Alignment, adjustment, methodology

07:15 to 08:00 Pm

Yoga Philosophy

08:00 to 09:00 Pm

Yoga anatomy

03:30 to 04:30 Pm

Yoga anatomy

9:00 to 10:00 Pm

Guided meditation

Sambata si duminica:

8:00 to 9:00 Am

Pranayama

9:15 to 10:15 Am

Hatha yoga

10:30 to 11:30 Am

Alignment, adjustment, methodology

12:00 to 01:15 Pm

Yoga Philosophy

03:30 to 04:30 Pm

Yoga anatomy

5:00 to 6:00 Pm

Guided meditation

Cerințe preliminare

Pentru toate aspectele cursului este necesar un grad ridicat de auto-motivație. Practica și mai ales predarea yoga  necesită un grad ridicat de auto-disciplină și puritate. Pentru a asigura succesul programului, participanții trebuie să participe la toate activitățile spirituale, sesiuni de meditație, cursuri asane. Carnea, peștele, ouăle, ceaiul negru, cafeaua, alcoolul, tutunul, drogurile și nuditatea sunt interzise pe parcursul cursului, deoarece sunt contraproductive practicii yoga. Participanții care nu respectă regulile școlare pot fi eliminați din curs.

Reguli de disciplină pentru studenți

Fumatul și alcoolul sunt strict interzise  la sala de curs

Studentul trebuie să prezinte toate programele programate ale Școlii Mondiale de Pace de Yoga.

Costuri: 1200 euro

Se achita un avans de 400 euro pana in data de  1 septembrie pentru rezervarea locului

Numar maxim de participanti:20

Prioritate vor avea cei inscrisi prin plata avansului cat mai devreme

Inscrieri si detalii:

Cristina Miculete

Instructor Yoga

Satya Center

cristina@yogaintimisoara.ro

0752.17.88.44

 

Mentiuni: Datorita multor probleme cu vizele dinspre India , mentionam ca profesorul care va sustine cursul poate fi diferit, insa tot din India, pastrandu-si toate atributele de autorizare  astfel ca toate beneficiile mentionate pentru studenti se pastreaza. Multumim!

 

17 October
Wednesday @ -

Details

Organizer

Cristina Miculete

Venue

Timisoara, Str Mircea cel Batran 113A

No Comments

Leave a Reply

Call Now ButtonTel: 0752178844