consiliere filosofica

Ce este consilierea filosofica

Consilierea filozofica este o extensie a consultantei filozofice care este centrata pe a ajuta oamenii aflati in stres sau confuzie sa isi evalueze perspectivele si sa iti reorienteze dispozitiile emotionale, fara a pune diagnostice prin etichetare sau a prescrie tratament clinic.
Consilierul se antreneaza in dialog cu consiliatul despre probleme personale, valori, predicamente, conducandu-le pe acesta sa reflecteze asupra modurilor in care poate actiona.
Consilierea filozofica poate sa se ocupe de intrebari precum cele legate de sens si semnificatie, sau intelegere de sine, precum si aspecte mai specifice precum luarea deciziilor , probleme de familie sau insatisfactia legata de locul de munca.
Rolul consilierului este sa ghideze consiliatul catre auto examinare si sa il ajute sa creasca intelegerea in legatura cu el insusi si cu lumea pentru ca mai apoi sa gaseasca solutii la dilemele existentiale pe care le traverseaza.
Cand Socrate spunea ca o viata ne-examinata nu merita traita, indemna la a face din filozofie un mod de viata. Poate pare un pic exagerat sa spunem asta, insa cu siguranta o viata examinata duce la o viata mai buna.
Philo-sophia este iubirea pentru intelepciune, asadar dincolo de componenta teoretica are o componenta practica care in zilele noastre poate sa serveasca pentru rezolvarea dilemelor existentiale legate de viata personala, cariera, relatii.
In urma cu mai mult de 10000 de ani Epicur a caracterizat filozofia ca fiind terapia sufletului. De fapt de acolo au pornit toate celelalte terapii.
Asadar arta de a trai frumos este de fapt partea practica a filozofiei si ea dateaza inca din antichitate.
Dar rolul consilierului filozofic nu este doar sa ajute la rezolvarea unei problem imediate ci el se ofera sa educe consiliatul spre un mod mai efficient de gandire astfel incat daca problema mai apare, sa fie capabil sa o resolve singur.

Cand sa apelezi la consiliere filosofica?

Daca esti intr-o etapa mai confuza a vietii tale, daca nu reusesti sa gasesti singur/a solutiile si simti ca ai nevoie de ghidare, iti stau la dispozitie.

Cine sunt eu?

Numele meu este Cristina si sunt consilier filozofic in urma Masterului De Consiliere si Consultanta Filozofica al Universitatii de Vest Timisoara.

Nu voi numi terapie ceea ce fac pentru a nu se confunda metoda cu celelalte metode din psihoterapie, dar asta nu inseamna ca nu exista efecte terapeutice ale consilierii filozofice.

Dincolo de ceea ce inseamna metoda in sine, lasa-ma sa iti spun asa.

Ai in interiorul tau resursele pentru a ajunge la claritate mentala, doar ca nu stii inca cum sa o faci. Pentru asta am fost noi, consilierii filozofici pregatiti. Sa te sustinem in acest proces.

Daca vrei: sa iti gasesti vocatia, sa iei o decizie dificila, sa rezolvi dilemele pe care le ai in cariera, daca vrei sa rezolvi provocarile pe care le ai in relatii, daca vrei sa iti clarifici ce vrei in viata, poti sa apelezi cu incredere la mine.

Stiu ce inseamna sa ai nevoie de suport in acest proces, am experimentat eu insa procesul  pentru ca sunt pe drumul autocunoasterii de 10 ani de zile.

Stiu ce inseamna sa mergi la terapii cu care nu rezonezi, stiu ce inseamna sa iti doresti solutii si investigatiile sa mearga doar in directia cauzei, stiu ca daca nu ai reusit prin nici o metoda pana acum sa depasesti dilemele existentiale prin care treci, merita sa incerci aceasta metoda care te invata cum sa constientizezi care este sistemul de gandire dupa care functionezi si apoi sa ai abilitatea de a elimina ceea ce te blocheaza , ajustand si acceptand.

Unde ma poti gasi?

  • In Timisoara la sediul Satya Center – pe baza de programare.
  • Pe skype la Id-ul: miculetecristina . Imi poti da add.
  • Email: cristina.miculete@gmail.com
  • Tel: 0752178844
Call Now ButtonTel: 0752178844