Grupurile de sprijin reunesc oameni care se confruntă cu probleme similare, indiferent dacă acestea sunt boli, probleme de relație sau schimbări majore ale vieții. Membrii grupurilor de sprijin împart adesea experiențe și sfaturi. Poate fi util să ajungeți să discutați cu alte persoane aflate în aceeași situație.

Deși nu toată lumea dorește sau are nevoie de sprijin dincolo de ceea ce oferă familia și prietenii, poate fi util să vă adresați altor persoane din afara cercului dvs. imediat. Un grup de sprijin vă poate ajuta să vă descurcați mai bine și să vă simțiți mai puțin izolat pe măsură ce faceți legături cu alții care se confruntă cu provocări similare. Un grup de asistență nu ar trebui să înlocuiască asistența medicală standard, dar poate fi o resursă valoroasă pentru a vă ajuta să faceți față.

Înțelegerea grupurilor de asistență
Un grup de sprijin este o adunare de persoane care au o preocupare sau un interes comun în domeniul sănătății. Un grup de sprijin se concentrează, de obicei, asupra unei situații sau unei stări specifice, cum ar fi cancerul de sân, diabetul, bolile de inimă, dependența sau îngrijirea pe termen lung, de exemplu.

Grupurile de suport nu sunt aceleași ca și sesiunile de terapie de grup. Terapia de grup este un tip formal de tratament pentru sănătatea mintală, care reunește mai multe persoane cu condiții similare sub îndrumarea unui furnizor de servicii de sănătate mintală instruit.

Beneficiile grupurilor de suport
Indiferent de format, într-un grup de asistență, veți găsi persoane cu probleme similare cu ale dvs. Membrii unui grup de sprijin împărtășesc de obicei experiențele lor personale și își oferă unul pe altul confort emoțional și sprijin moral. De asemenea, acestea pot oferi sfaturi practice și sfaturi pentru a vă ajuta să vă ocupați de situația dvs.

Beneficiile participării la grupurile de suport pot include:

Simt mai puțin singuratic, izolat sau judecat
Obținerea unui sentiment de împuternicire și de control
Îmbunătățirea abilităților de coping și a sentimentului de adaptare
Vorbind deschis și onest despre sentimentele tale
Reducerea stresului, depresiei, anxietății sau oboselii
Dezvoltarea unei înțelegeri mai clare a ceea ce să vă așteptați la situația dvs.
Obțineți sfaturi practice sau informații despre opțiunile de tratament
Comparând note despre resurse, cum ar fi medicii și opțiunile alternative

 

Grupurile de suport pe care noi le organizam sunt:

Grupuri de suport pentru dependenta relationala

Grupuri de suport pentru dependenta jocuri de noroc

Grupuri de suport pentru adolescenti

Grupuri de suport pentru dependenta de alcool

Daca esti interesat de unul dintre aceste grupuri , scrie-ne un mesaj pe adresa cristina@yogaintimisoara.ro

Call Now ButtonTel: 0752178844